Meerdaagse Cursus Basiskennis Fotografie


Vanwege de velefotografie en drone opdrachten zijn de fotografie cursussen momenteel gestopt.

Het doel van de Cursus Basiskennis Fotografie; Jullie van de (volledige) automaatstand van je camera af te halen.

"De foto's hebben een verkeerde kleurtint, de foto's zijn niet op de juiste plek scherp, de foto's zijn te donker of te licht, er zit te veel of te weinig beweging in de foto's, om maar een paar voorbeelden te noemen die we vaak horen. Het wordt dus tijd om je camera onder controle te krijgen en optimaal te gaan gebruiken en te bedienen om zo betere foto's te maken. Daar heb je uiteindelijk je camera voor gekocht!

Herken je wat hierboven omschreven staat dan is de cursus basiskennis fotografie precies wat je zoekt. Na de cursus Basiskennis Fotografie weet je niet alleen hoe je de camera in kan stellen maar ook hoe en wanneer je bepaalde instellingen kan toe passen. 

Tijdens deze vijf daagse fotografie cursus gaan we in stappen in op Diafragma, Sluitertijden, ISO waarden, Kleuren, Beeldopbouw en Compositie. Van de onderwerpen die per cursusavond worden besproken, krijgen jullie "oefeningen" mee om die in de praktijk te brengen om zo heel gericht te oefenen. De oefeningen zullen de volgende cursusavond centraal besproken worden. Op deze manier leer je in stappen hoe je meer uit jezelf en je camera kunt halen met als resultaat betere foto's!

Je kunt deelnemen aan deze fotografiecursus als je in het bezit bent van een spiegelreflexcamera, systeemcamera of een hybridecamera. Als je niet zeker weet of je camera geschikt is mag je ons altijd mailen met de cameragegevens.

Onderstaand een overzicht van wat er tijdens deze foto cursus wordt besproken en in de praktijk gebracht gaat worden;

  • Dag 1 > Diafragma, Scherpte/Diepte in de foto en ISO waarden.
  • Dag 2 > Sluitertijden, wel of geen Beweging in de foto's.
  • Dag 2 > Bespreking van de vorige opdracht.
  • Dag 3 > Witbalans en Kleuren. Belichtingscorrecties in de M stand.
  • Dag 3 > Bespreking van de vorige opdracht.
  • Dag 4 > Compositie en Beeldopbouw.
  • Dag 4 > Bespreking van de vorige opdracht.
  • Dag 5 > Bespreking van de vorige opdracht, evaluatie en afsluiting.


Vanwege de velefotografie en drone opdrachten zijn de fotografie cursussen momenteel gestopt.

De cursus basiskennis fotografie zijn op vijf maandag en/of woensdag avonden van 1900u tot 2115u. De cursusavonden worden gegeven in Oud-Beijerland (Hoeksche Waard, Zuid-Holland).

De avonden zijn om de drie/vier weken zodat er voldoende tijd is om de praktijk oefeningen uit te kunnen voeren. Ter info; als je start op een maandagavond dan zijn de vervolgavonden ook op een maandagavond. Dit is uiteraard voor de woensdagavonden hetzelfde; Start je op een woensdagavond zijn de vervolgavonden ook op een woensdagavond. Mocht het voorvallen dat een cursusavond op een feestdag of vakantiedag valt dan wordt er in onderling overleg een nieuwe datum gekozen.

Prijs per persoon: EUR 240,00 (incl. BTW) en is inclusief koffie/thee/frisdrank.

De groep bestaat uit maximaal 3 personen, zodat er veel persoonlijke aandacht en begeleiding is. Minimaal aantal deelnemers is 2 personen.

Ook deelnemen aan een fotografie cursus, ga dan naar deze pagina om de agenda te bekijken en/of je in te schrijven. 

 
Ter info; De workshops worden gegeven op de derde verdieping van het pand en er is geen lift aanwezig.

Copyright 2006/2023 Vivo Fotografie & Drone Inspecties - All Rights Reserved